Verstappen voor eerst zonder vader of manager bij Grand Prix

Print
Verstappen voor eerst zonder vader of manager bij Grand Prix

Max Verstappen (r) geflankeerd door vader Jos. Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen beleeft een primeur in Oostenrijk, waar komend weekend het Formule 1-seizoen van start gaat. Voor het eerst ontbreekt zowel zijn vader Jos als manager Raymond Vermeulen aan de zijde van de 102-voudig Grand Prix-deelnemer.

De afwezigheid van beide vertrouwenspersonen is een gevolg van de zeer strenge coronarichtlijnen die gelden rond de Formule 1-start. Op de Red Bull Ring, waar zowel komende zondag als één week later een race op het programma staat, worden alleen de hoogst noodzakelijke personen toegelaten. „Het is bijna een militaire operatie”, weet Vermeulen. „Voor Jos en mij is daar geen rol weggelegd. Je kan niet eens in de pitgarage komen om de trainingen te volgen. Alles wordt zorgvuldig afgeschermd; iedereen is en blijft in zijn eigen bubbel en ook contact met mensen van andere teams is onmogelijk.”

Personal trainer

Voor Verstappen is de situatie weliswaar nieuw, maar de Red Bull-coureur was al langer gewend meer en meer zelfstandig te opereren. Vader Jos, die vanaf het Formule 1-debuut van Max Verstappen lange tijd geen Grand Prix oversloeg, liet af en toe verstek gaan nadat duidelijk werd dat fysieke aanwezigheid niet langer altijd noodzakelijk was. De laatste twee seizoenen was het eerder regel dan uitzondering dat Verstappen begeleid werd door ofwel zijn vader of door manager Vermeulen. „Mochten gedurende het seizoen versoepelingen komen, dan zullen we zeker weer ons gezicht laten zien en met enige regelmaat aanwezig zijn”, aldus Vermeulen.

Uiteraard wél van de partij in Oostenrijk is Verstappens personal trainer Bradley Scanes, die tevens als fysiotherapeut en voedingsdeskundige fungeert. Scanes volgde begin dit jaar Jake Alliker op, die vanaf Verstappens Formule 1-debuut vijf jaar lang de coureur terzijde stond.