LVK-finale mogelijk met publiek op 29 januari

Print
LVK-finale mogelijk met publiek op 29 januari

De laatste LVK-winnaar Spik en Span. Afbeelding: Jeroen Kuit

De Stichting LVK heeft dinsdag het tijdspad van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer bekendgemaakt. De finale zal worden gehouden op vrijdag 29 januari 2021.

Waar en in welke vorm is nog onduidelijk. Al kan uit het tijdspad worden afgeleid dat er nu nog vanuit gegaan wordt dat het een finale met publiek zal betreffen.

Zo staat in het schema dat de online voorverkoop van de finale op 9 januari om 09.00 uur ’s ochtends plaatsvindt.

Lees ook: Spik en Span worden zelfs in Parijs herkend: ‘Je krijgt echt een soort heldenstatus als je het LVK wint’

Voor het zover is, moeten eerst de tekstdichters en componisten aan de slag. Zij kunnen vanaf 11 november hun inzendingen insturen.

Vorig jaar werden 185 liedjes ingestuurd. Dat waren er dertig minder dan het jaar daarvoor. Hoeveel er dat dit jaar worden vanwege de onzekerheden rond het coronavirus is afwachten.

Wat ook opvalt is dat de twintig finalisten dit jaar niet op een zaterdag- maar op een zondagmiddag bekend worden gemaakt en wel op 24 januari tussen 12 en 16 uur.

De 44ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer werd dit jaar gewonnen door het duo Spik en Span uit Susteren met hun lied Vrunj tot de allerlèste runj. Het was de vierde zege van Niek Dirkx en Jo Huijnen na 2015 (Es vastelaovend Limburg bènnevilt), 2016 (Kampioene van de nach) en 2018 (Blieve!)