Roermond heeft nieuwe ‘baas’ ambtenaren

Print
Roermond heeft nieuwe ‘baas’ ambtenaren

José van Aken, de nieuwe ‘baas’ van de ambtenaren in Roermond. e’

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De 55-jarige José van Aken wordt de nieuwe gemeentesecretaris, de ‘baas’ van de ambtenaren, in Roermond.

Van Aken is een ervaren manager in de publieke sector. Ze is momenteel gemeentesecretaris in het Brabantse Cranendonck. Daarnaast is ze voorzitter van de directieraad van de Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking A2-gemeenten, een samenwerkingsverband tussen Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Daarvoor was zij onder andere directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Leudal en afdelingshoofd strategie en innovatie bij de provincie Limburg.

Van Aken volgt per 1 september Han Geraedts op, die in april bekend maakte te vertrekken in Roermond. Het college van B en W is al enige tijd bezig een nieuwe ambtelijke organisatie(-structuur) op te tuigen. Dat proces is nagenoeg afgerond. Uit onderzoek was gebleken dat het ambtenarenapparaat vastgeroest zat in oude patronen en de samenwerking met het college niet echt soepel verliep. Alle leidinggevende functies werden opgeheven, waarna iedereen opnieuw moest solliciteren. Han Geraedts zag daarvan af.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen