Bananenboxer opent grote versmarkt in Brusselse Poort Maastricht

Bananenboxer opent grote versmarkt in Brusselse Poort Maastricht

Afbeelding: © Bananenboxer

Maastricht / Itteren -

In winkelcentrum de Brusselse Poort in Maastricht opent de Bananenboxer op 14 juli een grote versmarkt met groente en fruit. In de winkel zijn ook regionale streekproducten en delicatessen te koop.

De Bananenboxer is al bijna 80 jaar een begrip op de weekmarkten van Maastricht en Roermond. Wekelijks verkopen Hennie en Suzanne Vroegop hier een groot assortiment groente en fruit. Zij zijn de derde generatie, maar inmiddels heeft ook de vierde generatie zich aangediend: zoon Kevin. “Doordat Kevin nu ook betrokken is, krijgen we meer capaciteit”, zegt Hennie Vroegop. “De keuze was: of we gaan op meer markten staan, of we openen een winkel. We hebben voor het laatste gekozen. Bovendien kunnen we in een winkel veel meer groente en fruit uitstallen.”

Grootse fruitassortiment van Europa Versmarkt Bananenboxer komt in het voormalige pand van Kwantum in winkelcentrum de Brusselse Poort. Op zo’n 600 vierkante meter is hier naar eigen zeggen het grootste fruitassortiment van Europa te koop. “We halen fruit bij veel telers in de buurt, veel producten zijn ook biologisch”, aldus Vroegop. “Maar we zijn ook gespecialiseerd in exoten. Rode bananen, papaja, guanabana, noem maar op. Daarnaast gaan we groenten en producten als honing, chocolade, kaas en koffie van regionale producenten verkopen.”

Vakantiegevoel Bezoekers zullen straks het idee hebben dat ze op een buitenlandse markt rondlopen, verwacht Vroegop. “Die uitstraling streven we na. Het moet een beleving zijn, we willen mensen een vakantiegevoel geven. Je kunt bij ons dus ook veel proeven en workshops volgen.” Versmarkt Bananenbox gaat zeven dagen per week open. “De Brusselse Poort is een toplocatie. Jaarlijks komen er drie miljoen bezoekers, een kwart daarvan komt uit België. We verwachten er veel van. En ja, ook op de markten van Roermond en Maastricht blijven we gewoon komen.”

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg