Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Bewoners Heerlense wijk Molenberg vragen gedeputeerde om betere busverbinding

Bewoners Heerlense wijk Molenberg vragen gedeputeerde om betere busverbinding

De Heerlense wijk Molenberg voert actie voor terugkeer opgeheven busverbinding. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

HEERLEN / Hoensbroek -

Bewoners van de Heerlense wijk Molenberg en de plaatselijke SP voeren actie voor een betere busverbinding. Gedeputeerde Carla Brugman nam dinsdagavond via Zoom een petitie in ontvangst.

Momenteel loopt er door Molenberg één buslijn van Arriva (lijn 25/26), die over de Molenberglaan en de Kerkraderweg rijdt. Door het gedeelte ten zuiden van de spoorlijn en het inmiddels gesloten treinstation De Kissel loopt geen busverbinding meer.

Sinds het station gesloten is, is dit deel van de wijk slecht met het openbaar vervoer bereikbaar, stellen de actievoerders. Er liggen drie zorgcentra en een medisch centrum. Volgens een buurtbewoner werd de opgeheven buslijn goed gebruikt. „Wij hebben nooit begrepen waarom de buslijn weggenomen is.” Volgens SP-raadslid Anita Hendriks wonen er in de wijk veel mensen die zijn aangewezen op goed openbaar vervoer.

Vervoerplan

Gedeputeerde Carla Brugman stond de actievoerders via Zoom te woord. „We stellen in september al een nieuw vervoerplan vast voor 2021. Wellicht dat we dit daarin kunnen meenemen. Ik kan niets toezeggen, maar het signaal is duidelijk.”

Eerder al was de petitie aangeboden aan de Heerlense verkeerswethouder Charles Claessens (CDA), die de actie steunt, evenals woningcorporatie Wonen Zuid. De Heerlense SP voerde eerder met succes actie voor een betere busverbinding in een deel van Heerlerbaan.

Lees ook: Actievoerders krijgen hun zin: weer bus voor Heerlerbaan