Zomer doet een stapje terug, het is weer tijd voor de paraplu

Print
Zomer doet een stapje terug, het is weer tijd voor de paraplu

De paraplu is de komende dagen weer nodig. Afbeelding: ANP

De zomer staat voorlopig op een laag pitje. De komende dagen is het regionaal zeer nat en blijft de temperatuur aan de lage kant. Het is voorlopig regen wat de klok slaat. Dat stellen de weerdeskundigen van Weerplaza.

Het belooft de komende tijd een natte boel te worden. Woensdagochtend is het met name in het zuiden nog lange tijd nat, maar ook elders kan er een spat regen vallen. In de middag zal het een rond een graad of 20 worden. In Limburg kan dan nog wel een stevige bui vallen.

De rest van de week ziet er ook tamelijk nattig uit. Vooral ten noorden van de grote rivieren trekken met enige regelmatig buien voorbij. In het zuiden is de kans op buien kleiner. Vrijdag begint nog wel prima met wat zon en weinig wind, maar ook dan kan de regen roet in het eten gooien. Het weekend laat nu en dan regen zien op zaterdag, de zondag ziet er nog wel aardig uit, ook dan komen er buien voor, maar in de loop van de dag blijft het vrijwel droog.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen