Vista College reikt 2000 diploma’s uit in drive-in op Pinkpop-terrein

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

Het podium waarop zo’n 2000 geslaagde leerlingen van Vista College hun diploma in ontvangst nemen. © Vista College

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: Het podium waarop zo’n 2000 geslaagde leerlingen van Vista College hun diploma in ontvangst nemen.

Het Vista College start op woensdag 1 juli met het uitreiken van diploma’s op Megaland. Tot en met 13 juli halen zo’n 2000 geslaagde leerlingen hun felbegeerde papiertje op.

Frank Benneker

Op het Megaland-terrein, waar Pinkpop normaal gesproken jaarlijks plaatsvindt, maakt Vista College een diploma drive-in. Dit is een parcours waar de student in zijn of haar auto het diploma komt ophalen. Gezinsleden van de student mogen in de auto mee op tournee.

Hoofdpodium

Op het parcours zijn diverse kleine stationnetjes ingericht, met als hoogtepunt het betreden van de mainstage van Pinkpop met de auto. Vanaf twee kanten rijden studenten in hun auto’s de ‘oprit’ op van het podium; het ‘Pinkpop ft. Vista-podium’. Hier vindt het officiële gedeelte plaats; het uitreiken en ondertekenen van het diploma.

Tijdens deze twee diploma-weken ontvangt een aantal studenten hun diploma uit handen van bekende Limburgers en Limburgse hoogwaardigheidsbekleders. Zo zal gouverneur Theo Bovens op 1 juli om 10.00 uur op het podium de eerste vier diploma’s uitreiken. Op 8 juli tussen 10.00 uur en 12.00 uur maakt ook ‘mister Pinkpop’ Jan Smeets zijn opwachting op dit feest in zijn achtertuin.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal