Vista College reikt 2000 diploma’s uit in drive-in op Pinkpop-terrein

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

Het Vista College start op woensdag 1 juli met het uitreiken van diploma’s op Megaland. Tot en met 13 juli halen zo’n 2000 geslaagde leerlingen hun felbegeerde papiertje op.

Op het Megaland-terrein, waar Pinkpop normaal gesproken jaarlijks plaatsvindt, maakt Vista College een diploma drive-in. Dit is een parcours waar de student in zijn of haar auto het diploma komt ophalen. Gezinsleden van de student mogen in de auto mee op tournee.

Hoofdpodium

Op het parcours zijn diverse kleine stationnetjes ingericht, met als hoogtepunt het betreden van de mainstage van Pinkpop met de auto. Vanaf twee kanten rijden studenten in hun auto’s de ‘oprit’ op van het podium; het ‘Pinkpop ft. Vista-podium’. Hier vindt het officiële gedeelte plaats; het uitreiken en ondertekenen van het diploma.

Tijdens deze twee diploma-weken ontvangt een aantal studenten hun diploma uit handen van bekende Limburgers en Limburgse hoogwaardigheidsbekleders. Zo zal gouverneur Theo Bovens op 1 juli om 10.00 uur op het podium de eerste vier diploma’s uitreiken. Op 8 juli tussen 10.00 uur en 12.00 uur maakt ook ‘mister Pinkpop’ Jan Smeets zijn opwachting op dit feest in zijn achtertuin.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen