Berlijn

Personeelschef Adidas weg na controversiële racisme-uitspraak

© AFP

Het internationale hoofd personeelszaken van Adidas is opgestapt nadat een opmerking van haar over racisme voor controverse had gezorgd.

ANP

Medewerkers van de sportkledinggigant hadden eisten een onderzoek geëist naar de omgang met racisme op de werkvloer door hr-chef Karen Parkin.

De kwestie draait om een opmerking tijdens een vergadering bij dochterbedrijf Reebok. Parkin noemde daar zorgen over racisme binnen het bedrijf destijds „ruis”. Later erkende de Brits-Amerikaanse dat ze het standpunt van Adidas over racisme niet goed had overgebracht bij die bijeenkomst.

Tegen de achtergrond van de grote antiracismeprotesten in de Verenigde Staten werd de positie van Parkin steeds onhoudbaarder binnen het Duitse bedrijf. Adidas meldt nu dat ze met wederzijdse instemming is vertrokken. „Het is me duidelijk geworden dat het beter is dat ik vertrek, om zo het bedrijf te verenigen en de weg vrij te maken voor verandering”, aldus Parkin.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal