Bo Breukers neemt afscheid van profvoetbal en vertrekt naar Groene Ster

© Pro Shots -Joep Leenen

Bo Breukers gaat Fortuna Sittard verlaten. De 21-jarige middenvelder heeft besloten te stoppen met profvoetbal en voor een maatschappelijke carrière te kiezen.

Tim Geurts

Breukers begon veertien jaar geleden als jeugdspeler in Sittard, doorliep de jeugd van Fortuna en maakte ook de overstap naar de selectie. De uit Munstergeleen afkomstige Breukers stootte echter nooit door. Begin 2019 verkaste hij nog voor een half jaar naar FC Dordrecht. Daar wist hij aanvankelijk ook een basisplek te veroveren, maar al snel belandde Breukers ook daar weer op de bank.

Breukers heeft nu besloten zich op zijn maatschappelijke carrière te richten. Hij zal weer gaan studeren, maar verdwijnt niet helemaal van het venster bij Fortuna. Zo begint de middenvelder op 6 juli op de commerciële afdeling van de club, ook wordt hij assistent-trainer bij onder 18 van Fortuna. Stoppen met voetballen doet Breukers ook nog niet. Hij maakt de overstap naar derde divisionist Groene Ster.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal