Taskforce onder leiding van Rianne Letschert gaat coronagevolgen in provincie in kaart brengen

Print
Taskforce onder leiding van Rianne Letschert gaat coronagevolgen in provincie in kaart brengen

Rianne Letschert. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Een taskforce onder leiding van Rianne Letschert gaat in opdracht van de provincie de gevolgen van de coronacrisis in kaart brengen. Zowel de economische als sociaal-maatschappelijke gevolgen worden geanalyseerd.

De taskforce, waarin tien mensen zitten uit diverse sectoren, is woensdag ingesteld en gaat uiterlijk 1 oktober advies uitbrengen.

Het college van GS heeft tot die taskforce besloten om onafhankelijk advies te krijgen hoe het na de crisis verder moet. Eerder kwam er kritiek uit de maatschappij, onder meer vanuit winkeliersverenigingen en de horeca, dat de provincie te weinig actie ondernam om de gevolgen van de crisis te bezweren.

Rector magnificus Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht gaat de taskforce leiden. Verder zitten er mensen in uit de sectoren openbaar bestuur (burgemeester Petra Dassen van Kerkrade en wethouder Martijn van den Heuvel van Weert), cultuur (Nicolle Lith), sport/zorg (Maaike Head), medische zorg (Clemens van Blitterswijk), economie/arbeidsmarkt (Ronald Goedmakers, Feike Sijbesma en Manuel Stoffels) en sociale agenda (Bart Temme). Deze mensen, die zijn geselecteerd uit negentien aanmeldingen, zijn volgens de provincie onder meer gekozen ‘wegens hun dwarsdenken’.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen