‘Zorgen in Premier League om activistische Black Lives Matter-beweging’

© EPA

Spelers uit de Premier League willen afstand nemen van de officiële organisatie van de Britse Black Lives Matter-beweging. Veel spelers maken zich zorgen over de politieke boodschap die de organisatie uitdraagt, zo schrijft The Daily Mail.

Tim Engelen

Ook de Premier League heeft zich inmiddels uitgelaten over de politieke inhoud die de BLM-beweging heeft geuit. ,,We staan volledig achter de boodschap dat er geen ruimte is voor racisme in het voetbal of waar dan ook ter wereld. Echter steunen we geen enkele politieke organisatie of beweging. We staan ook niet achter groepen die oproepen tot geweld of illegale activiteiten.”

De Britse tak van Black Lives Matter riep de afgelopen dagen op via Twitter om het kapitalisme omver te werpen, de politie minder geld te geven en de banden met Israël te verbreken.

Sinds de herstart van de Premier League begint elk duel met een moment van stilte waarbij de spelers op één knie gaan om hun steun te betuigen aan Black Lives Matter. Ook wordt er in shirts gespeeld met die slogan op de rug.

Karl Henry, een voormalig speler van Wolverhampton Wanderers, zei de BLM-organisatie al niet meer te steunen. ,,Ik denk dat de meerderheid van Groot-Brittannië klaar is met deze organisatie. We hebben een inclusieve, neutrale anti-racisme beweging nodig. Black people’s lives matter! De verdeeldheid zaaiende #BlackLivesMatter-organisatie doet dat niet.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal