Duizenden straatlampen Echt-Susteren duurzaam

Print
Duizenden straatlampen Echt-Susteren duurzaam

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

De gemeente Echt-Susteren gaat de komende jaren vijfduizend stuks openbare verlichting versneld vervangen door duurzame exemplaren.

Dit jaar nog wordt de volledige verlichting in de kernen Echt, Sint Joost, Pey en Roosteren vervangen. In 2021 volgen Dieteren en Susteren, in 2022 Koningsbosch en Maria Hoop en in 2023 is Nieuwstadt aan de beurt. Er zijn de afgelopen jaren al ruim drieduizend lampen vervangen. De gemeente berekende dat de besparing in kilowatturen kan oplopen tot 464.762 kWh. Dat komt neer op een besparing van 39 procent ten opzichte van het energieverbruik in 2019.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen