Londen

Topman Ryanair: bij uitblijven loonoffer duizenden banen weg

Print
Topman Ryanair: bij uitblijven loonoffer duizenden banen weg

Michael O’Leary. Afbeelding: AFP

Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht 3500 banen te moeten schrappen als werknemers niet akkoord gaan met salarisverlagingen.

Dat heeft topman Michael O’Leary gezegd in een interview met de BBC.

„We zijn in onderhandeling met onze piloten en cabinemedewerkers en vragen hun om een lager salaris te accepteren als alternatief voor banenverlies”, zei O’Leary. De best betaalde piloten zouden in die voorstellen 20 procent van hun loon moeten inleveren, terwijl de stewards en stewardessen 5 procent minder salaris zouden krijgen.

De grootste budgetvlieger van Europa nam eerder al afscheid van 250 kantoormedewerkers. Eerder kondigde het Ierse bedrijf aan 3000 banen bij piloten en cabinepersoneel te willen schrappen.

De luchtvaart is door de coronapandemie keihard geraakt, doordat reisbeperkingen internationale passagiersvluchten nagenoeg onmogelijk maakten. Nadat Europese landen een deel van die beperkingen hebben laten varen, komt het vliegverkeer deze zomer langzamerhand op gang.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen