Spanje en Portugal openen grens weer voor toerisme

Een terras in Mallorca. Rustig, maar wel open. © AD/Bob Ruiter/Westbound Travel

De premiers van Spanje en Portugal hebben woensdag officieel hun gezamenlijke grens voor alle reizigers heropend na een sluiting van drie maanden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Redactie

In aanwezigheid van de Spaanse koning Felipe en de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa openden de Spaanse premier Pedro Sánchez en zijn Portugese ambtgenoot Antonio Costa plechtig de grens. Alle andere reisbeperkingen binnen de Europese Unie zijn vorige week al opgeheven.

„Onze gedeelde welvaart en gemeenschappelijke bestemming binnen het Europese project hangen af van het feit of deze grens open is”, twitterde Costa eerder op woensdag. „De pandemie bood ons een nieuwe visie op het verleden waar we niet op terug willen komen: een continent met gesloten grenzen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal