Hogere prijzen om seizoen te redden, toerist rekent 48 euro af voor broodje kebab in Turkije

Print
Hogere prijzen om seizoen te redden, toerist rekent 48 euro af voor broodje kebab in Turkije

Afbeelding: Pixabay Yessihmss

Ondernemers in Turkije proberen in allerijl de schade van het vakantieseizoen in te halen. Toeristen in de badplaats Bodrum moeten niet raar opkijken van astronomische bedragen, melden Turkse media. Zo is er flink wat te doen om een bon met hoge prijzen die rondgaat op social media. Voor een broodje donër kebab wordt maar liefst 48 euro gevraagd.

Op internet gaat een foto rond van een bon waarop staat dat er 48 euro moet worden afgerekend voor een broodje döner kebab. Ook voor een duik in de zee moet er op sommige plekken worden afgerekend. Zo is er een resort in de stad waar dat alleen kan als je minimaal zo’n 70 euro per dag uitgeeft.

Het lijkt erop dat de uitbaters van verschillende horeca en strandtenten in Turkije het seizoen met verhoogde prijzen proberen te redden. Sommigen maken het dus wel erg bont met de verhogingen. Op de bon staat naast het dure broodje ook nog onder andere een kop koffie van zo’n 8 euro.

Hogere prijzen om seizoen te redden, toerist rekent 48 euro af voor broodje kebab in Turkije
Op de bon staan behoorlijke bedragen voor onder andere een broodje donër kebab. Foto: AD

Strandtenten hebben ook een manier gevonden om meer geld te verdienen. In Turkije mogen toeristische accommodaties geen geld vragen voor het gebruik van een stuk strand. Maar clubs mogen wel geld vragen voor het gebruik van een parasol, ligbedden en handdoeken.

Burgemeester

Op een persconferentie heeft de burgemeester van Bodrum, Ahmet Aras, gereageerd op de prijsverhogingen. Volgens hem is het geen enkel probleem als ondernemers hoge bedragen vragen voor eten en drinken. De burgemeester wijst erop dat bedrijven moeten vechten om de pandemie te overleven. Het is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de stad om er alles aan te doen om toeristen zoveel mogelijk geld uit te laten geven, aldus Aras.

Corendon

Vanuit Nederland gaan er binnenkort ook weer toeristen naar Turkije. Corendon kondigde vorige week aan per 10 juli weer naar Antalya, Bodrum en Dalaman te willen vliegen. Het bedrijf zei er op basis van eigen onderzoek van overtuigd te zijn dat een overgroot deel van de klanten deze zomer toch wil afreizen naar Turkije. Maar in Den Haag staat men niet te springen om een toerismestroom richting de Turkse zon. ,,Vakantiereizen naar Turkije moet je gewoon niet doen”, zei premier Mark Rutte daarover. Voor Turkije geldt vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds een negatief reisadvies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen