Wandelaars in Ell aangevallen door wilde zwijnen

Print
Wandelaars in Ell aangevallen door wilde zwijnen

Foto ter illustratie Afbeelding: Istockphoto

Ell -

In het buitengebied van Ell zijn twee wandelaars tijdens het uitlaten van hun hond aangevallen door wilde zwijnen.

Volgens Fer Koolen van de dorpsraad, die melding maakt van het incident, moesten de twee wandelaars ‘op de loop’ voor de beesten. „De zwijnen hebben biggetjes en kunnen agressief reageren om hun jongen te beschermen”, aldus Koolen.

Diverse inwoners van Ell hebben volgens hem al aangegeven hun hond niet meer te durven uitlaten in het gebied.

Lees ook: Limburg krijgt afschotvrij natuurgebied, maar wild zwijn afschieten mag wel

Maatregelen

„Er is nog niemand gewond geraakt, maar er zijn serieuze maatregelen nodig om te voorkomen dat het een keer misgaat”, benadrukt Koolen. Hij roept de gemeente Leudal op om snel actie te ondernemen.

Wethouder Robert Martens geeft in een reactie richting Koolen aan samen met wildbeheereenheid naar oplossingen te zoeken. Hij neemt de problematiek serieus op. „We zijn ermee bezig. Zo zijn er in 2019 in het gebied van de wildbeheereenheid 100 zwijnen afgeschoten of aangereden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen