Blerickse liedjesverkiezing live vanuit studio Omroep Venlo

© Le Giesen

Het liedjesmatinee van de Wortelepin vindt dit jaar niet plaats in ’t Raodhoes, maar wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit de studio van Omroep Venlo.

Marcel van Lier

De huidige coronabeperkingen zijn voor de Blerickse carnavalsvereniging aanleiding om voor deze alternatieve opzet te kiezen. De verkiezing van de schlagers van het nieuwe seizoen verhuist bovendien van zondagmiddag naar zaterdagavond. Op 26 september zingen de elf finalisten hun inzending in de studio van de lokale omroep, zonder live orkest. De begeleidende muziek van de Blerickse Hofkapel wordt van tevoren op band opgenomen. „We hebben even overwogen om alles online te doen via internet of facebook, maar denken met een tv-uitzending een groter publiek te bereiken”, aldus woordvoerder Mat Lamberigs van de Wortelepin.

Kijkers kunnen per sms stemmen op hun favoriete liedje en zo samen met de vakjury de uitslag mee bepalen. De vier winnende nummers worden opgenomen bij Marlstone. Liedjes kunnen nog worden ingestuurd tot 10 augustus via liedjes@wortelepin.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal