Blerickse liedjesverkiezing live vanuit studio Omroep Venlo

Print
Blerickse liedjesverkiezing live vanuit studio Omroep Venlo

Afbeelding: Le Giesen

Blerick -

Het liedjesmatinee van de Wortelepin vindt dit jaar niet plaats in ’t Raodhoes, maar wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit de studio van Omroep Venlo.

De huidige coronabeperkingen zijn voor de Blerickse carnavalsvereniging aanleiding om voor deze alternatieve opzet te kiezen. De verkiezing van de schlagers van het nieuwe seizoen verhuist bovendien van zondagmiddag naar zaterdagavond. Op 26 september zingen de elf finalisten hun inzending in de studio van de lokale omroep, zonder live orkest. De begeleidende muziek van de Blerickse Hofkapel wordt van tevoren op band opgenomen. „We hebben even overwogen om alles online te doen via internet of facebook, maar denken met een tv-uitzending een groter publiek te bereiken”, aldus woordvoerder Mat Lamberigs van de Wortelepin.

Kijkers kunnen per sms stemmen op hun favoriete liedje en zo samen met de vakjury de uitslag mee bepalen. De vier winnende nummers worden opgenomen bij Marlstone. Liedjes kunnen nog worden ingestuurd tot 10 augustus via liedjes@wortelepin.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen