Blerickse liedjesverkiezing live vanuit studio Omroep Venlo

Print
Blerickse liedjesverkiezing live vanuit studio Omroep Venlo

Afbeelding: Le Giesen

Blerick -

Het liedjesmatinee van de Wortelepin vindt dit jaar niet plaats in ’t Raodhoes, maar wordt rechtstreeks uitgezonden vanuit de studio van Omroep Venlo.

De huidige coronabeperkingen zijn voor de Blerickse carnavalsvereniging aanleiding om voor deze alternatieve opzet te kiezen. De verkiezing van de schlagers van het nieuwe seizoen verhuist bovendien van zondagmiddag naar zaterdagavond. Op 26 september zingen de elf finalisten hun inzending in de studio van de lokale omroep, zonder live orkest. De begeleidende muziek van de Blerickse Hofkapel wordt van tevoren op band opgenomen. „We hebben even overwogen om alles online te doen via internet of facebook, maar denken met een tv-uitzending een groter publiek te bereiken”, aldus woordvoerder Mat Lamberigs van de Wortelepin.

Kijkers kunnen per sms stemmen op hun favoriete liedje en zo samen met de vakjury de uitslag mee bepalen. De vier winnende nummers worden opgenomen bij Marlstone. Liedjes kunnen nog worden ingestuurd tot 10 augustus via liedjes@wortelepin.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen