Corona

Corona-afdeling Adelante afgebouwd

Adelante bouwt de speciale corona-afdeling in de kliniek bij het revalidatiecentrum in Hoensbroek af. Dit omdat het aantal besmettelijke coronapatiënten sterk is afgenomen.

Hennie Jeuken

In totaal zijn er ruim honderd coronapatiënten in de leeftijd van 27 tot 78 jaar op de speciale afdeling opgenomen geweest. Een aantal van hen komt nog bij Adelante voor medisch specialistische revalidatie in dagbehandeling. De paar besmettelijke coronapatiënten die nog op de corona-unit verbleven, worden in bestaande isolatiekamers ondergebracht.

Opgestart

De corona-afdeling, die plaats bood aan maximaal 25 patiënten, startte 2 april op. De patiënten kwamen uit een aantal Limburgse ziekenhuizen waar ze op de intensive care (ic) hadden gelegen. Door opname bij Adelante werden de ic’s in de regionale ziekenhuizen ontlast en konden de patiënten direct gaan revalideren.

Zolang er sprake is van nieuwe ic-opnames vanwege corona in ziekenhuizen, zullen er ook patiënten blijven die aansluitend een revalidatiebehandeling nodig hebben, laat Adelante weten. De zorginstelling hoopt dat dit om een klein aantal patiënten zal gaan.

Nieuwe golf

Mocht er sprake zijn van nieuwe uitbraken of een eventuele tweede golf, dan breidt Adelante de opnamecapaciteit opnieuw uit, stelt Henri Plagge, bestuurder van Adelante. Bij de plannen die hiervoor worden gemaakt, houdt de zorggroep er rekening mee dat een groot deel van de reguliere revalidatiezorg gegarandeerd blijft.

Hervat

Inmiddels zijn bij Adelante de regulier zorg en revalidatiebehandelingen zoveel als mogelijk hervat, conform de ‘coronaregels’. Ook ziet de zorggroep dat er meer mensen die ziek zijn geweest als gevolg van corona, op zoek zijn naar goede nazorg of revalidatie. Adelante is samen met huisartsen en anderen aan het kijken hoe ze daarbij kan helpen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal