Van Duijnhoven nieuwe keeperstrainer Roda, langer contract voor Milts

© Pro Shots -Henk Korzelius

Roda JC heeft Rein van Duijnhoven binnengehaald als nieuwe keeperstrainer.

De 52-jarige Brabander is de opvolger van Robert-Jan Zoetmulder, die na zes jaar moest vertrekken bij de club.

Jimmy Leenders

Van Duijnhoven tekent een contract voor twee seizoenen in Kerkrade. Als doelman kwam hij uit voor Helmond Sport, MVV en VfL Bochum. Als keeperstrainer werkte hij de laatste jaren bij Helmond Sport.

Naast Van Duijnhoven krijgt ook Livio Milts een nieuw, tweejarig, contract. De 22-jarige Belg, die een paar jaar geleden doorstroomde vanuit de jeugdopleiding, had een aflopende verbintenis in Kerkrade. Afgelopen seizoen kwam Milts onder trainer Jean-Paul de Jong amper aan spelen toe. Een seizoen eerder was hij onder diens voorganger Robert Molenaar juist nog een vaste waarde. In totaal kwam hij tot nu toe 55 keer in actie voor Roda.

Roda JC trapte woensdag de voorbereiding af met een eerste training voor publiek. Onder toeziend oog van enkele honderden fans stelde coach Jurgen Streppel zichzelf en enkele spelers voor. Onder hen ook middenvelder Wouter Marinus en centrale verdediger Xander Lambrix, die op stage zijn in Kerkrade. Marinus (25) speelde in het verleden onder andere voor PEC Zwolle en FC Emmen, Lambrix is een jeugdspeler van KRC Genk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal