Wandelboekje met route naar heilige Corona in Aken

Print
Wandelboekje met route naar heilige Corona in Aken

De heilige Corona. Afbeelding: SPV Limburg

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Bocholtz -

De stichting Pelgrimswegen & Voetpaden uit Wittem heeft een nieuw wandelboekje uitgebracht met de route naar de heilige Corona in de dom van Aken.

Georganiseerde bedevaarten zijn voorlopig nog niet mogelijk, aldus pater Henk Erinkveld van de stichting. Maar kleine groepjes mogen wel naar pelgrimsoorden in de omgeving gaan.

Erinkveld is onlangs zelf met een paar wandelaars naar Aken gelopen. In de schatkamer van de dom staat een reliekschrijn met het gebeente van de heilige Corona.

De route is nu beschreven in een boekje. Dat is voor 2,50 euro te koop in de boekwinkel van het klooster in Wittem. Het is ook gratis te downloaden via www.spvlimburg.nl.

De wandeling begint bij de Sint-Jacobuskerk in Bocholtz. Ze voert onder meer over de Westfriedhof in Aken en Seffent.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen