Jeugdlintjes voor Meerssenaren Verbiesen en Volders

Ook de ‘reguliere’ lintjes worden vrijdag alsnog opgespeld. © ANP

De jonge Meerssenaren Sjoerd Verbiesen en Joep Volders krijgen een jeugdlintje.

Jeroen Geerts

Sinds een paar jaar reikt de gemeente Meerssen speciale lintjes uit aan jongeren die zich verdienstelijk hebben gemaakt. Sjoerd Verbiesen (15) krijgt dit jaar een jeugdlintje voor zijn werk bij de lokale omroep MeerVandaag. Hij is sinds een paar jaar vrijwilliger. In korte tijd maakte hij zich het vak van cameraman eigen en ondertussen stort hij zich ook al helemaal op regisseren. Verbiesen maakt tevens deel uit van het team dat zich bezig houdt met het uitdenken van nieuwe programma’s. Momenteel werkt hij aan een concept voor een spelshow.

Joep Volders (20) krijgt het lintje als blijk van waardering voor de mantelzorg die hij verzorgt voor zijn vader, wethouder Luc Volders. Sinds die werd getroffen door een hersenbloeding is Joep zijn steun en toeverlaat. De coronacrisis had gevolgen voor de inzet van professionele begeleiding, waardoor Joep zich nog intensiever opwierp tijdens het lange en pittige revalidatieproces van zijn vader.

Bijeenkomst

De lintjes worden vrijdag uitgereikt in de Tiendschuur van Kasteel Vliek in Ulestraten. Die dag krijgen ook de mensen die eerder dit jaar een ‘reguliere’ koninklijke onderscheiding kregen, de daarbij behorende versierselen alsnog opgespeld. Als gevolg van de coronacrisis was dat eerder niet mogelijk. Omdat er in verband met de pandemie nog altijd beperkingen gelden, is de bijeenkomst niet openbaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal