Londen

Industrie eurozone op weg naar herstel van coronacrisis

© ANP

De industrie in de eurozone is aan het herstellen van de zware klappen door de coronacrisis eerder dit jaar.

ANP

Volgens cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit was er in juni nog wel sprake van krimp van de industriële bedrijvigheid, maar is die wel een stuk minder sterk dan in mei, dankzij de versoepeling van lockdownmaatregelen.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in het eurogebied kwam uit op een stand van 47,4 tegen 39,4 in mei. Bij een voorlopige raming werd een niveau van 46,9 gemeld. Een stand van 50 of meer wijst op groei van de bedrijvigheid, daaronder op krimp.

Voor Duitsland, de grootste economie van Europa, kwam de graadmeter van Markit uit op 45,2 wat dus nog wel wijst op krimp. Ook in Spanje en Italië is nogal sprake van krimp van de industriële activiteit. In Frankrijk groeit de industrie juist weer, met een stand van 52,3.

In Groot-Brittannië is er heel bescheiden groei van de industrie. De inkoopmanagersindex voor de Britse industrie noteerde voor juni een stand van 50,1. Het is voor het eerst sinds februari dat hier weer groei is te zien.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal