Voor moord opgepakte Maastrichtenaar alweer vrij

© ANP

De 50-jarige man uit Maastricht die woensdagmorgen is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man uit Geleen is alweer op vrije voeten.

Jos Emonts

Dat hebben de politie en advocaat Theo Boumans bevestigd. Volgens de raadsman wijst niets erop dat de Maastrichtenaar een rol heeft gespeeld bij het overlijden van de man. Hij is er woensdag urenlang over verhoord en daarna naar huis gestuurd.

Boumans en de politie wilden verder niets kwijt over de achtergronden van de zaak. De Heerlense strafpleiter bevestigt wel dat zijn cliënt en de overleden man elkaar goed kenden.

Gestoken

Volgens de politie werd het 55-jarige slachtoffer in de nacht van 24 op 25 december vorig jaar gewond gevonden in zijn woning aan de Rijksweg-Noord. Hij zou met een mes zijn gestoken. De man overleed later in het ziekenhuis.

Een tijdlang was volgens de politie niet duidelijk of de man door een misdrijf om het leven was gekomen. Sectie wees eind 2019 wel op een mogelijk misdrijf. Na onderzoek kwam de 50-jarige Maastrichtenaar in beeld. Zijn advocaat sluit niet uit dat er een andere doodsoorzaak is geweest.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal