Topscorer Dessers tekent voor vier jaar bij KRC Genk

Print
Topscorer Dessers tekent voor vier jaar bij KRC Genk

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

Heracles Almelo en KRC Genk hebben een akkoord bereikt over de transfer van Cyriel Dessers naar de Belgische club.

De 25-jarige aanvaller ondertekent bij KRC Genk een contract voor vier seizoenen. Vorig jaar zomer nam Heracles Almelo hem over van FC Utrecht.

Naar verluidt ontvangt Heracles ongeveer 4 miljoen euro voor de trefzekere aanvaller, die in het afgelopen seizoen met vijftien competitietreffers op de gedeelde eerste plaats eindigde in het topscorersklassement. Steven Berghuis (Feyenoord) kwam in de eredivisie eveneens vijftien keer tot scoren.

Dessers, die een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder heeft, kwam in Nederland eerder uit voor NAC Breda. In België stond Dessers onder contract bij OH Leuven en Sporting Lokeren. Hij werd in maart van dit jaar voor de eerste keer opgeroepen voor de selectie van Nigeria.

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles gunt Dessers zijn transfer van harte. „Cyriel is dit seizoen de absolute blikvanger geweest en is een zeer belangrijke waarde geweest voor het team. Wij vinden dat, op basis van zijn spel, zijn goals, zijn assists en bovenal zijn persoonlijkheid, Cyriel het heeft verdiend om nu de volgende stap te maken in zijn carrière.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen