Geen contract: captain Werker ontbreekt op Roda-training

Daryl Werker. © Pro Shots

Daryl Werker was woensdag een opvallende afwezige tijdens de eerste training van Roda JC.

Jimmy Leenders

De reden daarvoor is dat het contract van de 26-jarige centrale verdediger uit Mechelen is verlopen. In de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis werden beide partijen het nog niet eens.

Salaris inleveren

„Ik heb gevraagd of ik toch mee mocht trainen, maar ze wilden de eerste training alleen met contractspelers afwerken”, zegt Werker. In de onderhandelingen over een nieuw contract deed Roda hem een voorstel waarbij hij een deel van zijn salaris moest inleveren. „Wij vinden dat we een prima aanbieding hebben gedaan”, stelt technisch directeur Jeffrey van As daarover. Werker en zijn zaakwaarnemer zijn het daar niet mee eens. „Na de degradatie twee jaar geleden heb ik al eens de helft ingeleverd”, zegt de verdediger, die al zijn hele leven voor Roda speelt en de laatste jaren zelfs aanvoerder was. „Het gaat me overigens echt niet alleen om het financiële plaatje. Ik heb geld nooit als drijfveer gezien”, benadrukt hij. „We moeten er allebei een goed gevoel bij hebben, dat is er nu nog niet.” Werker zegt nog altijd te hopen op een langer verblijf bij Roda. „De intentie is om te blijven.” Ook volgens Van As bestaat die mogelijkheid nog steeds. „De deur is nog niet helemaal dicht.”

Juan Alonso

Naast Werker ontbrak ook verdediger Juan Alonso (22) op de training. De Mexicaans-Spaanse linksback, wiens contract nog een jaar doorloopt, heeft te horen gekregen dat er geen plek meer voor hem is in Kerkrade. Alonso kwam vorig seizoen vier keer in actie voor Roda.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal