Video: Grote ravage bij nachtelijke plofkraak in Blerick

Print

Plofkraak Venlo 2-7-2020. Video: AVLimburg

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Criminelen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd op een pinautomaat op de Carleyspassage in Blerick.

Buurtbewoners werden rond 03.30 uur gewekt door een luide knal. Getuigen zagen twee personen op een scooter wegrijden. Het is nog niet duidelijk of ze iets buitgemaakt hebben.

De daders plaatsten vermoedelijk explosieven bij het rolluik dat ’s nachts voor de geldautomaat gesloten wordt. Door de klap ontstond er ook schade aan enkele omliggende (winkel)panden. Er vielen volgens de politie geen gewonden.

Lees ook: Plofkraak in hartje Blerick: ‘Je kon er op wachten

De politie heeft de omgeving afgezet en is een onderzoek gestart. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam ter plaatse om te controleren of er nog explosiegevaar is. Uit voorzorg werden enkele buurtbewoners tijdelijk uit hun huizen geëvacueerd.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer gezien hebben. Ook als er camerabeelden zijn waarop de kraak of de daders mogelijk te zien is zijn de politie die graag bekijken.

De laatste tijd weken criminelen vaker uit naar Duitsland om plofkraken te plegen, nadat er in Nederland verschillende maatregelen werden genomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →