Bakkerij blij met aangescherpte broodregels

Print
Bakkerij blij met aangescherpte broodregels

Afbeelding: Getty Images

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp / Meerssen / Ulestraten -

Bakkerij de Bisschopsmolen in Maastricht is blij met de sinds 1 juli aangescherpte regels in de warenwet ten aanzien van brood. Een brood mag pas speltbrood worden genoemd als spelt daadwerkelijk het hoofdbestanddeel vormt.

De Maastrichtse bakkerij was een van de voorvechters van de nieuwe wet die moet helpen consumenten beter te informeren. Frank van Eerd van de Bisschopsmolen: „Zelfs brood dat maar voor een paar procent uit spelt bestond, werd speltbrood genoemd.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen