Dier van de week

Dier van de week: Garfield

Garfield. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week wil ze de gezellige kater Garfield voorstellen

Redactie

Wie is Garfield en wat is zijn verhaal?

„Garfield is een kater van negen jaar die door zijn baas naar het asiel is gebracht omdat het niet meer lukte om voor hem te zorgen. Hij verblijft sinds begin juni bij ons en heeft iedereen inmiddels vakkundig om zijn pootje weten te winden met zijn guitige voorkomen en opgewekte karakter. Nu alleen nog een baas vinden!”

Hoe is zijn karakter?

„Garfield tikt heel wat boxjes af als je het hebt over een ideale kat; hij is aanhankelijk en ligt liefst op schoot, hij is keurig zindelijk, sloopt niets in huis, vangt op z’n tijd een muis, is honden gewend en kan bij kinderen geplaatst worden. Wat wil je nog meer?”

Wat voor baas zoek je voor Garfield?

„Hij wil graag iedere dag even naar buiten om een frisse neus te halen, een huis met een tuin is daarom een must. Daarnaast mag hij enkel dieetvoer eten. Het is belangrijk dat zijn baas ervoor zorgt dat hij deze brokjes krijgt. Meer eisen heeft deze jongen niet, dus kom je snel met hem kennismaken?”

Maak een afspraak via limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal