Feyenoord maakt komst Conteh officieel

Print
Feyenoord maakt komst Conteh officieel

Christian Conteh. Afbeelding: Feyenoord

Feyenoord heeft donderdagochtend de komst van Christian Conteh bekendgemaakt.

De twintigjarige aanvaller komt over van Sankt Pauli en tekent een contract tot medio 2024 in Rotterdam.

Conteh speelde vanaf 2017 in de jeugd van Sankt Pauli en speelde daar vooralsnog negen wedstrijden in de hoofdmacht. In juli 2019 debuteerde hij in de ploeg waar ook Henk Veerman speelt en hij scoorde meteen tegen Arminia Bielefeld. Door een hardnekkige hamstringblessure kwam de jongeling echter niet verder dan negen wedstrijden, waaronder twee in het Duitse bekertoernooi.

Feyenoord ziet in de 20-jarige aanvaller iemand die de club op termijn aan een flinke transfersom moet kunnen helpen. De linkerspits wordt niet naar Rotterdam gehaald als alternatief voor de geblesseerde Luis Sinisterra. ,,Conteh is echt iemand voor de toekomst’’, klinkt het in Rotterdam.

Feyenoord maakt komst Conteh officieel
Christian Conteh. Foto: BSR/Soccrates

,,We houden Conteh al een tijdje in de gaten. Hij is razendsnel, heeft een goede actie en is iemand die achter de linies voor een flinke dosis gevaar kan zorgen. Deze jongen heeft veel potentie, en we willen hem dan ook de tijd, ruimte en aandacht geven om die verder te ontwikkelen”, vertelt Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, op de website van de Rotterdammers.

Conteh werd woensdag medisch gekeurd in de Kuip. Inmiddels is de nieuweling van Feyenoord terug naar Duitsland gereisd, waar hij de voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen zal afwachten. Welk bedrag er met de transfer gemoeid is, is onbekend. Eerder al haalde Feyenoord Mark Diemers binnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen