Dier van de week

Dier van de week: Bowie

Bowie. © Dierenasiel De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Bowie aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 2 jaar.

Redactie

Wat is er bekend over Bowie?

„Nadat hij door de brandweer uit een boom geplukt is, is Bowie in het asiel ondergebracht in afwachting van zijn baas. Omdat deze hem niet op is komen halen, gaan we nu op zoek naar een passend thuis voor hem.”

Kun je iets over zijn karakter vertellen?

„Hij wilt niks liever dan lekker de vrijheid ervaren en op onderzoek uitgaan. Waarschijnlijk is Bowie van een moeder die in het wild leefde en is hij als jong kitten door de mensen gesocialiseerd. Dan heb je wel een kat waarbij de echte katteninstincten die nog volop aanwezig zijn. Het feit dat hij doof is, wat je vaak ziet bij witte katten, maakt dat hij in nieuwe situaties zijn onrust duidelijk laat blijken door hard te communiceren.”

Waar zou hij zich het beste thuis voelen?

„Omdat Bowie graag jaagt en in bomen klimt, heeft hij een plekje nodig waar hij ook lekker zijn gang kan gaan. Het feit dat hij doof is maakt wel dat hij soms tegen zichzelf beschermd moet worden, omdat hij geen gevaar aan hoort komen. Het beste zou hij dus ergens in het buitengebied kunnen leven zodat hij zo min mogelijk aan verkeer bloot gesteld wordt.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal