Uitreiking lintjes in Beek, Stein, Beekdaelen en Echt-Susteren; ‘individuele uitreiking’ Sittard-Geleen

Print
Uitreiking lintjes in Beek, Stein, Beekdaelen en Echt-Susteren; ‘individuele uitreiking’ Sittard-Geleen

Afbeelding: ANP

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek -

Bewoners van Beek, Stein, Beekdaelen en Echt-Susteren die dit jaar een Koninklijke onderscheiding zijn toegekend ontvangen hun lintje vrijdag. Door de coronamaatregelen kon de lintjesregen afgelopen 24 april geen doorgang vinden in de gebruikelijke vorm.

In het Asta Theater in Beek krijgen vijf inwoners een speciaal programma voorgeschoteld, waarna ze de onderscheiding uit handen van burgemeester van Basten-Boddin ontvangen. In Stein reikt burgemeester Leurs in Nieuwdorp (Merode) de lintjes uit. Ook worden de jeugdlintjes overhandigd.

Alle gedecoreerden mogen enkele familie en vrienden uitnodigen. Voor buitenstaanders zijn de bijeenkomsten, vanwege de coronamaatregelen, niet toegankelijk. Vanwege de coronauitbraak konden de ceremonies in heel Nederland niet doorgaan op de vrijdag voor Koningsdag, vandaar dat dit op de meeste plekken op 1, 2 of 3 juli gebeurt.

In Beekdaelen reikt burgemeester Geurts de lintjes individueel bij de negen kandidaten thuis uit. Hij gaat persoonlijk bij de mensen thuis op bezoek.

Burgemeester Hans Verheijen had eerder al besloten om de eenentwintig bewoners van Sittard-Geleen die dit jaar een Koninklijke onderscheiding zijn toegekend individueel, tijdens speciale gelegenheden, uit te reiken. Onder andere vanwege coronatechnische redenen is het niet mogelijk alle gedecoreerden gezamenlijk te onderscheiden.

Lees ook: Burgemeester Sittard-Geleen reikt lintjes individueel uit

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen