Gemeente Landgraaf gaat bouwen naar behoefte

Print
Gemeente Landgraaf gaat bouwen naar behoefte

Sloop van woningen in de Kakert. Afbeelding: archieffoto Marcel van Hoorn

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Heerlen / Hoensbroek -

In Landgraaf zijn de komende jaren geen extra woningen nodig. Dat is een van de conclusies in de nota ‘Samen Slim Sleutelen aan de Stad’.

In de nota zijn de uitkomsten verwerkt van het onderzoek naar de toekomstige woningbehoefte in Landgraaf. Ook er een enquête onder de bevolking gehouden.

Hieruit blijkt dat het aantal gezinnen en jonge huishoudens daalt, terwijl het aandeel 75-plussers toeneemt. Door de groei van het aantal oudere huishoudens en de grote voorraad eengezinswoningen ontstaat er een scheve verhouding. De gemeente gaat daar de komende jaren bij het woningbouwprogramma rekening mee houden.

Er zal alleen naar behoefte gebouwd worden. Bijvoorbeeld levensloopbestendige huizen, die zorgen voor doorstroming op de woningmarkt en een verhuisketen op gang brengen. Als ouderen verhuizen naar een gelijkvloerse woning laten zij een eengezinswoning achter. Hierdoor kunnen gezinnen een stap zetten en krijgen starters de kans om woonruimte te vinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen