Café Teerling in Heerlense wijk Welten coronavrij en weer open

Print
Café Teerling in Heerlense wijk Welten coronavrij en weer open

Anja en Bert Heckers. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

HEERLEN / Hoensbroek -

Café Teerling in de Heerlense wijk Welten is donderdag weer opengegaan. Het kasteleinsechtpaar Bert en Anja Heckers is getest en coronavrij bevonden.

Meteen nadat de gunstige uitslag van de coronatest voor hem en zijn vrouw binnenkwam, heeft kastelein Bert Heckers de deuren weer geopend. „Normaal zijn we pas om vier uur open, maar nu wilden we het dorp laten weten dat we er weer zijn.”

Heckers zegt dat hun vaste achterban het op prijs heeft gesteld dat zij geen enkel risico hebben genomen. Klanten werden gebeld met het nieuws dat vrijdagavond een klant met corona is binnengeweest.

Moeilijk

Heckers: „Gelukkig was het op de bewuste avond niet zo druk en kennen we de mensen hier als dorpscafé. Wie aanwezig was hebben we kunnen informeren. Dat was best moeilijk. Je bent de hele dag aan het appen, smssen en telefoneren.”

Testen

Toch was het wel even schrikken toen de besmette man zich dinsdagmorgen meldde. Ze hebben het café tijdelijk gesloten en zichzelf meteen laten testen in Urmond. Donderdagmorgen kwam het goede nieuws dat ze zelf niet besmet zijn en het dus ook niet kunnen doorgeven. De GGD is een onderzoek gestart.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen