Gulpen-Wittem sluit zich aan bij campagnes tegen eenzaamheid

Print
Gulpen-Wittem sluit zich aan bij campagnes tegen eenzaamheid

Wethouder Van der Kleij met de ondertekende convenanten. Afbeelding: Gemeente Gulpen-Wittem

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Met het ondertekenen van een convenant heeft de gemeente Gulpen-Wittem zich aangesloten bij landelijke en provinciale campagnes tegen eenzaamheid.

De gemeente doet al veel om eenzaamheid te voorkomen, zegt wethouder Marion van der Kleij. Maar desondanks blijft het ook in Gulpen-Wittem een groot probleem, vooral doordat de omgeving vaak niet in de gaten heeft dat mensen in een isolement raken: de helft van de inwoners geeft aan zich wel eens alleen te voelen.

Lees ook: Budget voor zomeractiviteiten voor eenzame ouderen

Met de campagnes ‘Een tegen eenzaamheid’ (van het ministerie) en ‘Samen tegen eenzaamheid’ (van de provincie) wordt nogmaals de aandacht gevestigd op die problematiek. „We willen de bewustwording vergroten”, aldus Van der Kleij, „zodat we eenzaamheid in gezamenlijkheid kunnen aanpakken.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen