Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Valkenburg gaat door met platform duurzame woningen

Valkenburg gaat door met platform duurzame woningen

Afbeelding: campagne Duurzame-Huizenroute

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Valkenburg aan de Geul gaat door met het platform voor duurzame woningen. De gemeente kiest wel voor een afgeslankte vorm van dat project.

Tijdens de nationale duurzame-huizenroute stellen eigenaren van energiezuinige woningen hun huis open voor belangstellenden. Die kunnen dan een kijkje nemen hoe je woningen in de praktijk duurzamer kunt maken.

Tevreden

Vorig jaar heeft Valkenburg voor het eerst deelgenomen aan die landelijke actie. Eén inwoner van de gemeente heeft zijn huis toen opengesteld. Negentien inwoners zijn daar of in huizen in de regio op bezoek geweest. Wethouder Rémy Meijers is tevreden met dat resultaat, zegt hij.

Valkenburg heeft dan ook besloten om door te gaan met dat project. Op 31 oktober en 7 november kunnen geïnteresseerden opnieuw binnenlopen bij aangepaste woningen in de gemeente en ideeën opdoen om ook hun eigen huis te verduurzamen.

Themaroute

Vorig jaar was er ook nog een themaroute aan dat project gekoppeld waarbij een bepaald type woningen - in dit geval een huis uit de jaren zeventig - bekeken kon worden. Daar werd nauwelijks gebruik van gemaakt, constateert Meijers. Dat ‘aanvullend pakket’ wordt daarom geschrapt.