Leudal wil inwoners met acties bewuster maken van duurzaamheid

Print
Leudal wil inwoners met acties bewuster maken van duurzaamheid

Energiecoaches helpen huiseigenaren met het duurzamer maken van hun woning. Afbeelding: ANP

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Met de inzet van onder meer energiecoaches wil Leudal in samenwerking met coörperatie Leudal Energie de duurzaamheid in de gemeente vergroten.

De coaches adviseren huiseigenaren en maken een rapport waarin handvatten staan om de woning energiezuiniger te maken. Ook helpen ze inwoners met subsidies voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Lees ook: Beleid duurzame energie: ‘Alle daken Leudal voorzien van zonnepanelen’

Campagne

De coaches zijn onderdeel van de campagne ‘Eenvoudig energie besparen: waarom niet?’. Het doel is om mensen te stimuleren om energiebesparende maatregelen in huis te nemen. Ook wordt er in september een duurzaamheidskrant uitgebracht door de gemeente, komen er informatieavonden en wordt een pop-up store geopend waar inwoners terecht kunnen voor advies.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen