Vertrouwenscrisis

Ondernemingsraad L1 schakelt advocaat in vanwege conflict met commissarissen

Print
Ondernemingsraad L1 schakelt advocaat in vanwege conflict met commissarissen

Het gebouw van L1 in Maastricht. Afbeelding: L1

Maastricht / Itteren -

De ondernemingsraad van L1 wil pas een advies uitbrengen over de benoeming van een nieuwe directeur van het mediabedrijf na een gesprek met de driekoppige raad van commissarissen (rvc). De rvc wil juist eerst een advies ontvangen. De ondernemingsraad heeft nu een advocaat ingeschakeld.

De ondernemingsraad heeft advocaat Loe Sprengers, onder meer gespecialiseerd in ondernemingsrecht, om bijstand gevraagd. Dat bevestigt voorzitter Marcel Ermers. Een gesprek met de rvc – onder meer over het zoeken naar een geschikte bemiddelaar die de crisis tussen het personeel en de rvc moet bezweren – staat volgens hem nog niet gepland.

Bestuurloos

Dinsdag zegde het personeel van de regionale omroep het vertrouwen op in de rvc (Hans Coppus, Mirjam Depondt-Olivers en Raoul Willms) omdat de contracten van de twee directeuren niet werden verlengd. Volgens het personeel waren dit juist twee mannen die het mediabedrijf de afgelopen tijd in rustiger vaarwater hebben gebracht. Door het vertrek zit L1 sinds 1 juli formeel zonder bestuurder, een situatie die niet te lang kan voortduren. De rvc stelde woensdag een vervanger op het oog te hebben, maar wie dat is willen de commissarissen niet delen. De rvc reageert vooralsnog niet op een verzoek tot commentaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen