Recreatie- en buitenbad Geusselt gaan ook weer open

Print
Recreatie- en buitenbad Geusselt gaan ook weer open

Wethouder Bert Jongen en zwembadmanager Tom Jacobs eind april in het toen lege recreatiebad, dat grondig is opgeknapt. Afbeelding: Rob Oostwegel / Archief De Limburger

Maastricht -

Vanaf maandag opent het Geusseltbad weer voor recreatief zwemmen. Ook in het buitenbad kan dan worden gezwommen, maar alleen bij mooi weer.

Beide baden zijn de afgelopen maanden grondig gerenoveerd. Sinds half mei zijn de zwemactiviteiten in het Geusseltbad gefaseerd hervat. Een bezoek aan het zwembad ziet er in corona-tijd wel anders uit, zegt Denise America van Maastricht Sport. Zo moeten bezoekers vooraf reserveren voor een tijdsblok: van 09.00 tot 13.00 uur of van 13.30 tot 17.30 uur. Binnen deze tijdsblokken kunnen mensen gebruikmaken van het recreatiebad en bij goed weer ook van het buitenbad en de ligweide.

Bezoekers dienen ook akkoord te gaan met de aanvullende corona-huisregels: volwassenen moeten in en om het water anderhalve meter afstand houden en jongeren van 13 tot 18 jaar moeten deze afstand ook bewaren tot volwassenen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen