Waterbuffer achter basisschool Witheim in Mechelen loopt niet leeg

Print
Waterbuffer achter basisschool Witheim in Mechelen loopt niet leeg

De waterbuffer pal achter de speelplaats van basisschool Witheim. Afbeelding: De Limburger

Mechelen -

De waterbuffer achter basisschool Witheim in Mechelen loopt na hevige regenbuien niet leeg.

Volgens raadslid Robbert Dautzenberg (fractie Franssen) loopt de buffer door die slechte afvoer regelmatig over. Daarbij sleept het water leem en löss mee van het gronddepot achter de buffer. Die grond is vrijgekomen bij de bouw van de nieuwe school en daar gestort. De modder maakt het voetpad naar de achterliggende woonwijk regelmatig onbegaanbaar, constateert Dautzenberg.

Het raadslid dringt bij de gemeente verder aan op een betere afscheiding tussen de speelplaats van de school en de waterbuffer. Na eerdere klachten is de omheining aangepast, aldus Dautzenberg, maar niet aan de kant van de school. Daardoor lopen kinderen volgens hem makkelijk dat gevaarlijke terrein op, bijvoorbeeld als een bal over het hek is gevlogen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen