Grensmaasopera op Trierveld nabij Schipperskerk

Print
Grensmaasopera op Trierveld nabij Schipperskerk

Ontgrindingen bij Schipperskerk. Afbeelding: archief De Limburger/Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Op het Trierveld, locatie voor ontgrinding bij Schipperskerk, vinden volgens jaar zes voorstellingen plaats van de grensmaasopera.

De voorstellingen, die per keer vijfhonderd bezoekers kunnen trekken, vinden in juni en juli plaats.

Het gezelschap Opera Compact heeft maandenlang met het Consortium Grensmaas overlegd om toestemming te krijgen voor de openlucht uitvoeringen van de opera Rusalka van de Tsjechische componist Antonin Dvorak.

De opera is gebaseerd op het sprookje van de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen. Ook als de coronaregel van anderhalve meter afstand dan nog van kracht is, gaat de opera door. Alle uitvoeringen spelen zich af in de avonduren. Er wordt nog gedacht over een speciale kindervoorstelling.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen