Klopjacht op Nederlanders na poging tot moord op kroegbaas in Salou

Print
Klopjacht op Nederlanders na poging tot moord op kroegbaas in Salou

De bar van de Nederlandse vader en zoon met daarnaast de kroeg waar het steekincident volgens omwonenden plaatsvond. Afbeelding: Google Street View

De Spaanse en Catalaanse politie zijn met man en macht op zoek naar twee Nederlanders die verdacht worden van een ernstige steekpartij in de badplaats Salou. Het slachtoffer, ook een Nederlander, ligt zwaargewond in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. De vermeende daders worden verdacht van poging tot moord, melden Spaanse media.

Het steekincident vond maandagavond plaats omstreeks half twaalf in een door het slachtoffer gerunde kroeg in de Carrer Verge del Pilar in Salou. Volgens de regionale krant Diari Més kreeg de Nederlandse kroegbaas het aan de stok met een vrouwelijke klant en verschenen niet veel later de twee andere Nederlanders. Zij liepen naar de kroegbaas toe, waarna een van hen op hem instak. Het slachtoffer werd maar liefst achtmaal gestoken: vijfmaal in de rug en drie keer in de linkerzij.

Andere klanten verleenden eerste hulp aan het slachtoffer tot ambulancemedewerkers het overnamen. Na te zijn gestabiliseerd, werd de Nederlander overgebracht naar het Joan XXIII ziekenhuis in Tarragona. De twee daders gingen er na het steekincident vandoor. De Catalaanse politie houdt rekening met twee hypotheses: het duo dook onder of verliet Catalonië en vertrok vermoedelijk naar Nederland.

Vader en zoon

,,Het gaat om een vader en zoon’’, zegt een horecaondernemer uit dezelfde straat over de telefoon. De oudste van de twee is volgens hem in de vijftig, de jongste een jaar of dertig. ,,Ze runnen sinds vorig jaar een bar naast die van het slachtoffer. We hadden al snel door dat het mensen waren met een twijfelachtige reputatie. Ze komen oorspronkelijk uit Oss maar vertrokken na problemen naar België, waar ze vervolgens ook weer weggingen na problemen’’, aldus de zelfstandige die zijn naam niet gepubliceerd wil zien uit angst voor represailles.

Volgens de Catalaanse krant stonden de drie Nederlanders op slechte voet met elkaar door gebeurtenissen uit het verleden waarbij ook de vrouw betrokken was.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen