Eerste boze boeren komen aan bij Binnenhof in Den Haag

Print
Eerste boze boeren komen aan bij Binnenhof in Den Haag

Afbeelding: Regio15

Boeren zijn donderdagavond naar Den Haag gereisd voor een spontane demonstratie. Ze protesteren tegen een maatregel die landbouwminister Carola van Schouten heeft voorgesteld.

Rondom de Hofvijver stond rond 21.00 uur een twintigtal trekkers. Het Binnenhof werd eerder op de avond afgezet.

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) riep boeren donderdag op om met hun tractoren naar het Binnenhof te rijden. En aan die oproep lijkt gehoor te zijn gegeven. Zo zijn er al trekkers vanuit Flevoland aan het reizen en wordt in Groningen verzameld, valt op het sociale medium te lezen. ‘Klaar met melken? Sluit aan’, schreef de beheerder van de Facebookgroep van Farmers Defence Force vandaag. ‘Wij rekenen op jullie’.

Maatregel

Landbouwminister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wil als tijdelijke maatregel dat veehouders hun koeien een eiwit-arm dieet voorschrijven. Hierdoor wordt er minder stikstof uitgestoten. De boeren zijn woedend over de verplichte voermaatregel en vrezen dat hun dieren ziek worden als ze te weinig eiwit binnen krijgen. De afgelopen maanden hebben ze een alternatief plan voorgelegd aan Schouten, maar zonder resultaat. In de Tweede Kamer wordt vanavond een beslissing over het voorstel genomen.

Farmers Defence Force riep leden op om donderdagavond al naar Den Haag te komen. Agractie ondersteunt het spontane protest niet en wacht de stemming af.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen