Actie van boeren in klein verband op Malieveld en in rest van het land

Print
Actie van boeren in klein verband op Malieveld en in rest van het land

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

De politie is vrijdagochtend vroeg met veel agenten in Den Haag met het oog op een mogelijk protest van boeren. Boeren gaan vanaf 11.00 uur in klein verband actievoeren op het Malieveld tegen de voorgenomen veevoermaatregel van het kabinet.

Dat heeft voorman Bart Kemp van Agractie laten weten. Hij verwacht een paar honderd boeren in de Hofstad. Boeren zullen zich ook in de rest van het land bij onder meer de provinciehuizen of andere plekken laten zien. „Een aantal boeren heeft gisteravond al actiegevoerd en we willen ons ook op andere plekken laten zien. Daarom wordt dit een afgeslankte actie”, aldus Kemp, die zegt contact te hebben gehad met de gemeente Den Haag.

Grote vrachtwagens van defensie hebben vrijdagochtend de weg naar de toegangsweg van het Binnenhof versperd. Ze zijn neergezet bij de grote kruising, ingeklemd tussen de gebouwen van het ministerie van Financiën en de Hoge Raad. Er zijn nog geen tractoren met boeren te zien.

Lees verder onder de foto.

Actie van boeren in klein verband op Malieveld en in rest van het land
Boeren bij het Binnenhof. Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Boeren meldden zich donderdagavond bij het parlementsgebouw met toeterende tractoren om zich te verzetten tegen de voorgenomen veevoermaatregel van het kabinet.

Minister Schouten van Landbouw zette haar plan ondanks de actie van de boeren door, maar er werd door de Kamer wel een motie aangenomen dat er nog onderzoek wordt gedaan. Volgens Kemp is dit voor de boeren niet genoeg. „We hebben er geen vertrouwen in dat dit onderzoek er komt. Dit is voor ons geen werkzame oplossing. We blijven daarom actie voeren.”

Lees ook: Eerste boze boeren komen aan bij Binnenhof in Den Haag

Defensie stuurde donderdagavond op verzoek van de gemeente Den Haag al 25 vrachtwagens met ongeveer zestig militairen om de binnenstad af te zetten.

Actie van boeren in klein verband op Malieveld en in rest van het land
Mark van den Oever van Farmers Defence Force bij het Binnenhof. Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen