Heerlense soldaat postuum geëerd met mobilisatie-oorlogskruis

Print
Heerlense soldaat postuum geëerd met mobilisatie-oorlogskruis

Afbeelding: Gemeente Heerlen

Heerlen / Hoensbroek -

Heerlenaar Herman Eggen heeft deze week postuum het mobilisatie-oorlogskruis gekregen. Zijn kleinzoon heeft deze onderscheiding voor zijn overleden grootvader in ontvangst genomen.

Herman Eggen had zich in augustus 1939 als militair aangemeld voor de mobilisatie in Nederland. Hij bleef in dienst van het leger tot 25 mei 1940, toen Nederland inmiddels bezet was door Duitsland.

Onderscheiding

Het mobilisatie-oorlogskruis is een Nederlandse onderscheiding, ingesteld door koningin Wilhelmina in 1948. Dat veel gemobiliseerde militairen in aanmerking kwamen voor dit oorlogskruis is weinig doorgedrongen. Daarom wordt deze onderscheiding tot op heden aan inmiddels hoogbejaarde veteranen toegekend. De minister kan de onderscheiding ook na het overlijden van een militair toekennen, zoals bij Eggen is gebeurd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen