Museum

Els van der Plas zakelijk directeur van Bonnefantenmuseum

Print
Els van der Plas zakelijk directeur van Bonnefantenmuseum

Els van der Plas. Afbeelding: Sebastien Galtier

Maastricht -

Els van der Plas wordt de nieuwe zakelijk directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Zij is nu nog algemeen directeur van Nationale Opera & Ballet Amsterdam.

Van der Plas (Leiden, 1960) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en was achtereenvolgens oprichter en directeur van de Gate Foundation (1987-1997), eerste directeur van het Prins Claus Fonds (1997-2010) en directeur van Nederlands Instituut voor Design en Mode Premsela (2011-2012), voordat zij in 2012 algemeen directeur werd van Nationale Opera & Ballet. Bij Nationale Opera & Ballet kijkt Van der Plas terug ‘op een prachtige tijd in een prachtig huis voor opera en ballet van absolute topkwaliteit’.

Met haar nieuwe rol bij het Bonnefanten komt voor Van der Plas een grote wens uit: „Werken voor een kunstmuseum is al jaren een wens; beeldende kunst is mijn liefde en vakgebied. Het Bonnefanten is een museum dat staat voor topkwaliteit, durf, vernieuwing en diversiteit. Het is bijzonder dat dit museum zo diepgeworteld is in Maastricht en de regio maar ook uitblinkt in zijn internationale exposure”.

Enthousiast

Artistiek directeur Stijn Huijts reageert enthousiast. Hij kent Van der Plas al jaren als een inspirerende en gedreven professional in de culturele wereld: „ Ik had niet durven dromen dat wij ooit nog eens collega’s zouden worden. Ik kan dan ook niet wachten om met Els aan de slag te gaan”.

Van der Plas begint 1 november bij het Bonnefanten. Zij volgt Sandra Holtjer op, die sinds 1 juni bestuurder is bij Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen