Drie personen aangehouden voor overvallen in Sittard en Munstergeleen

Print
Drie personen aangehouden voor overvallen in Sittard en Munstergeleen

Een van de overvallen vond plaats bij een vestiging van Jumbo aan de Bremstraat. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Ulestraten -

De politie heeft de afgelopen tijd drie personen aangehouden voor betrokkenheid bij overvallen in Sittard en Munstergeleen.

Een van de opgepakte personen wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld bij de overval die 1 februari op een supermarkt in Sittard plaatsvond. De twee anderen worden naast deze zaak ook verdacht van betrokkenheid bij de overval op de frituur in Munstergeleen van 10 februari.

Overval frituur

Van de verdachten van de overval op friture Bie Funske aan de Peterstraat in Munstergeleen werden eerder beelden vrijgegeven. Ook het televisieprogramma Opsporing Verzocht schonk aandacht aan de zaak. Op 8 juni werd al een 20-jarige verdachte uit Sittard aangehouden. Op 24 juni werden een 17-jarige vrouw en een 19-jarige man, beide uit Sittard, gearresteerd. Deze aanhouding zijn vrijdag pas door de politie naar buiten gebracht.

Overval supermarkt

Op 1 februari werd de Jumbo aan de Bremstraat in Sittard overvallen. Ook van deze overval werden beelden verspreid en onder andere via Opsporing Verzocht getoond. Begin juni werd al een 37-jarige verdachte aangehouden. De 17-jarige vrouw en 19-jarige man die op 24 juni aangehouden zijn voor de overval op de frituur in Munstergeleen worden tevens verdacht van betrokkenheid bij deze supermarktoverval. Daarnaast is er in deze zaak ook een 19-jarige vrouw uit Ulestraten opgepakt.

Het onderzoek naar de overvallen en welke rol de verdachten daarin hebben gehad, gaat voort.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen