OM in hoger beroep in zaak Andy de Heus

Print
OM in hoger beroep in zaak Andy de Heus

Afbeelding: Jeroen Kuit/politie

Stevensweert / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen -

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in de zaak Andy de Heus. De 30-jarige marktkoopman uit Pey-Echt werd in december 2012 van het leven beroofd. Anders dan de rechtbank vindt het OM dat Ronnie S. (52) zich schuldig heeft gemaakt aan moord op De Heus.

De rechters in Maastricht veroordeelden de man uit Sittard de vorige week tot 17 jaar celstraf voor de doodslag van Andy de Heus in 2012 en het verbergen van diens lijk. Officier van justitie Leonard Geuns eiste begin deze maand levenslang tegen de verdachte. “Het OM is het niet eens met het vrijspreken van moord en dus ook niet met de, in onze ogen, te lage straf” zo luidt de officiële reactie van het OM.

Lees ook: Advocaat: doden van Andy de Heus was ‘wanhoopsdaad’, geen moord

Ron S. heeft bekend dat hij zijn vriend en zakenpartner op 18 december 2012 met vijf kogels uit twee wapens heeft doodgeschoten op het vakantiepark Porta Isola in Stevensweert. Hij heeft zijn lichaam later begraven bij een visvijver in Stevensweert. Beiden hadden in Stevensweert in leegstaande huisjes hennepplantages en daar zou onenigheid over zijn ontstaan.

Advocaat Peer Szymkowiak van Ronnie S. zegt in een reactie dat zij, gezien de maximale strafeis, rekening hadden gehouden met het hoger beroep. “We zien de zaak bij het gerechtshof in Den Bosch met vertrouwen tegemoet.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen