Camperplaatsen bij Kasteel Erenstein blijven

Print
Camperplaatsen bij Kasteel Erenstein blijven

De camperplaatsen op de parkeerplaats bij Kasteel Erenstein. Afbeelding: Beleef Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

De pilot van vijf camperplaatsen bij Kasteel Erenstein in Kerkrade, die vorig jaar gedurende een proefperiode van één jaar werden ingericht, heeft een positief resultaat. Dat meldt de gemeente Kerkrade. Daarom is besloten om de camperplaatsen op de huidige locatie te behouden.

Tijdens de pilotperiode werden de camperplaatsen gratis aangeboden. Nu die periode voorbij is, kan de gemeente de plaatsen niet meer gratis aanbieden. De gemeente streeft ernaar om uiterlijk 1 augustus een betaalautomaat de plaatsen bij de campervoorziening. Het tarief zal 5 euro per camper per nacht bedragen.

In de zomer van 2019 startte de pilot van de vijf camperplaatsen op de parkeerplaats bij Kasteel Erenstein. Inmiddels is de camperplaats meerdere keren door gasten beoordeeld en haalde de voorziening tot nu toe een gemiddelde score van een 7.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen